Öğrencilere açık kontenjan uyarısı

Okullarda açık kontenjan sayısının geçen yıllara göre daha az olması bekleniyor. Okul seçiminde 2. yerleştirmeyi bekleyen adayları hiçbir okula girememe riski bekliyor.
Kazandığı okula kayıt yaptırmayıp 2. yerleştirme için başvuruda bulanacak adayların, hiçbir okula yerleşememe riskini göz önünde bulundurmaları gerekiyor.

Fen Bilimleri Merkezi Dershanesi LGS Rehberlik Birimi uzmanları, OKS 2. yerleştirmeye başvuracak adayların nelere dikkat etmeleri gerektiğini şöyle sıraladılar:

''2. yerleştirme döneminde başvuru yapmayı planlayan adaylar eğer 1. yerleştirme sonucunda okul kazanmışlarsa bu okula kayıt yaptırmamak koşuluyla 2. yerleştirme için başvuruda bulunabilirler. Ancak 1. yerleştirme sonunda okullarda kalacak açık kontenjan sayısının geçen yıllara oranla daha az olacağı bekleniyor. Çünkü bu yıl sadece bir tane ek yerleştirme olacak. Oysa geçen yıl 4 kez ek yerleştirme yapılmıştı. Bu yüzden kazandığı okula kayıt yaptıran öğrenci sayısında artış olması bekleniyor. Bu nedenle kazandığı okula kayıt yaptırmayıp 2. yerleştirmeyi bekleyen adayların 2. yerleştirme döneminde bir okulu kazanması geçen yıllara göre daha riskli görünmektedir. Bununla birlikte OKS'de üst grup puana sahip olan öğrencilerin özel fen liseleri ve diğer özel okullardan burslu okuma teklifi alıp bu okullara kayabilecekleri ve bunun da üst gruptaki okullarda kontenjan yaratacağı göz önünde bulundurulmalıdır.''

**1. Yerleştirme sonuçlarına göre okul kazanamamış adaylar da 2. yerleştirme için başvuruda bulunabilecekler.

**2. Yerleştirme döneminde başvuruda bulunacak adaylar 1. yerleştirmedeki tercihlerine bağlı kalmaksızın en çok sekiz tercih yapabilecekler.

Kontenjanlar internet sitelerinden duyurulacak *

**

2. Yerleştirme için başvuruda bulunacak adaylar tercih edecekleri okulların açık kontenjan ve taban puanlarını 26 Ağustos 2005 tarihinde www.sinavlar.meb.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.


**

Adaylar 2. yerleştirme sonuçlarını 7 Eylül 2005 tarihinde www.meb.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.


**2. Yerleştirme döneminde tercih edilemeyecek okullar: a) Özel fen liseleri b) Tarım meslek liseleri c) Adalet meslek liseleri d) Anadolu meslek liselerinin denizcilikle ilgili alanları.

**2. Yerleştirme sonucunda kesin kayıt hakkı kazanan adaylar okul kayıtlarını 8-11 Eylül 2005 tarihleri arasında yapacaklar.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

yukarıdaki açıklamada tarihler yanlış y6azılmış sanırım bunun düzeltilmesini rica ederim çünkü yanlış bilgilenmiş oluyoruz.2007 yerine 2005 yazılmış...

Adsız dedi ki...

yani bu yanlış bilgilendirme lütfen düzeltilsin cünkü 1.yerleştirmede kayıt yaptıran ogrencilerde 2.yerleştirmeye girebiliyor