2007-2008 LİSE KAYITLARI İÇİN BELGELER!!!

bu yazı bir fen lisesinin kayıt için gerekli belgeleridir...


***** FEN LİSESİ

2007-2008 ÖĞRETİM YILI KAYIT KABUL ŞARTLARI

* I.Yerleştirme sonuçlarına göre kesin kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları 06 -15 Ağustos 2007 tarihleri arasında,

* II. yerleştirme sonuçlarına göre kesin kayıtlar ise 29 Ağustos–05 EYLÜL 2007 tarihleri arasında okul müdürlükleri tarafından yapılacaktır.

A) OKUL KAYDI İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Kayıt-kabullerde, ilköğretim okul müdürlüğü tarafından onaylanmış yerleştirme sonuç belgesi ibraz edilecektir. Aksi halde öğrencilerin kayıtları yapılmayacaktır

2. İlköğretim diplomasının aslı

3. İlköğretim Okulu 6. ve 7. sınıflarında; Türkçe, Matematik ve Fen Bilgisi derslerinden her birinin yılsonu notunun en az “orta” ve bu derslerin yılsonu notlarının ağırlıklı ortalamasının en az “4.00” (dört) olduğuna dair belge. (Öğrencinin mezun olduğu okuldan)

4. İkametgâh Belgesi

5. Öğrencinin nüfus cüzdanının aslı ve 1 adet fotokopisi

6. Öğrenciye ait son altı ay içinde çekilmiş 6 adet vesikalık fotoğraf.

7- 1 adet Veli, fotoğrafı

8- 2 top fotokopi kâğıdı (80 gramlık) ve 1 adet siyah renk büyük boy klasör dosya

9- Öğrenci Veli Okul Sözleşmesi okulumuzdan verilecektir

10- Kayıt Zarfı okulumuzdan verilecektir.

11- 10 adet mektup zarfı, 10 adet iadeli taahhütlü posta pulu, 10 adet normal mektup pulu

B) PANSİYON KAYDI İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1. Fen Liseleri Yönetmeliğinin 5. maddesine göre parasız yatılı öğrenci statüsünde okuyabilmek için gerekli belgeler, kesin kayıt sırasında kayıt kabul komisyonuna teslim edilir.

10. maddede belirtilen belgeleri kayıt sırasında hazır olarak getiren öğrenciler dışındaki tüm öğrencilerden yatılılığın birinci taksiti olan 318 YTL 75 KRŞ peşin olarak makbuz karşılığında alınır ve öğrencilerin pansiyon iaşe bedeli olarak kullanılmak üzere Okul Sayman Mutemedine yatırılır.

2. Parasız yatılı okuyabilmenin şartlarını yerine getiremeyen ve gündüzlü öğrenci olmak istemeyen öğrenciler, paralı yatılı olarak öğrenimlerini sürdürürler.

3. Kayıt Sırasında Getirilecek Belgeler:

a) Öğrenci, mezun olduğu okulda parasız yatılı veya burslu okuyorsa bunun belgesi (Öğrencinin mezun olduğu okuldan alınacak.)

b) Sağlık Raporu (Pansiyonda kalmasında sakınca yoktur ibareli)

c) Öğrenci velisi maddi imkânlardan yoksun ise ve öğrencisini Parasız Yatılı olarak okutmak istiyorsa durumunu belirten (Ek:1) beyannamesini doldurarak kayıt esnasında Kayıt Kabul Komisyonu’na verecektir. Beyannamenin doldurulmasıyla ilgili açıklama aşağıda verilmiştir.

d)Öğrencinin vukuatlı nüfus kayıt örneği (Kayıtlı bulunduğunuz nüfus müdürlüğünden alınacak.)

e) Sınava girdiği öğretim yılında ve daha önceki yıllarda “Okul Değiştirme” veya daha ağır bir ceza almadığını gösterir belge( Mezun olduğu okul müdürlüğünden alınacaktır.).

f) Öğretmen Çocukları için: Görevli bulundukları yerde çocuklarının devam edeceği düzey ve türde okul bulunmayan öğretmen çocuklarından Bakanlıkça belirlenecek kontenjan kadarı sınavsız olarak parasız yatılı öğrenciliğe alınırlar. (MEB kadrolarında halen çalışan öğretmenler için)

Öğretmen çocuklarının belirlenmesinde, öğretmenin görevli bulunduğu yerleşim birimi göz önünde bulundurulur. İllerin gelişmişlik düzeyi dikkate alınarak en küçük birimden başlamak üzere köy, kasaba, ilçe ve il merkezinde görev yapan öğretmen çocuklarına, başarı durumları da göz önünde bulundurularak öncelik verilir.

Sınavsız olarak parasız yatılılığa kaydı yapılan öğretmen çocukları ile kayıtları yapıldıktan sonra öğretmen olan ana veya babası ölen öğrencilerin parasız yatılılıkları orta öğrenimlerini tamamlayıncaya kadar devam eder.

Görev yaptıkları yerleşim birimlerinde çocuklarının devam etmekte olduğu düzey ve türde okul bulunmayan öğretmen çocuklarından, velisinin;

aa) Görevli olduğu il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünden alınan görev yaptıkları

yerde çocuğunu okutacak düzey ve türde okul bulunmadığını gösterir belge,

bb) Kurumundan alacağı öğretmen görev yeri belgesi,

cc) Nüfus cüzdanının onaylı örneği, istenir

Hiç yorum yok: